Frittata, sau omleta pentru leneși, este alegerea ideală pentru un mic dejun în familie sau un brunch târziu, într-o zi de weekend. Există atâtea feluri de a face frittata, încât fiecare gospodină are o rețetă proprie, adaptată.

Frittata cu bacon și spanac

Atunci când vine vorba de frittata, două ingrediente nu trebuie să lipsească: ouăle și feliile de cartofi. În rest, puteți improviza și adăuga orice vă place, orice aveți prin frigider. Nu există reguli atunci când vine vorba de frittata. Nu aveți cum să dați greș sau să nu vă placă.

Dacă nu aveți inspirație sau ați încercat deja felurile clasice de frittata, vă propunem noi astăzi una cu bacon și baby spanac, o rețetă fresh, care e imposibil să nu vă cucerească.

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 6-7 ouă
  • 70 ml smântână lichidă
  • 100 g bacon
  • 2 cartofi
  • sare
  • piper
  • 100 g spanac
  • 2 căței de usturoi
  • cimbru
  • 200 g brânză rasă (cașcaval, parmezan, cheddar, orice aveți)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o tigaie cu mânerul metalic, pe care să o puteți băga la cuptor.

Într-un bol încăpător, amestecați ouăle cu smântâna lichidă, sare și piper.

Tăiați baconul cubulețe și prăjiți-l într-o tigaie, până devine crocant. Când baconul s-a prăjit, scoateți-l pe un prosop de hârtie și puneți feliile de cartofi în aceeași tigaie. Căliți câteva minute, pe ambele părți. Adăugați un strop de ulei sau unt dacă este nevoie.

Adăugați frunzele de spanac spălate, cimbrul și usturoiul tăiat mărunt în tigaie și amestecați. Puneți din nou baconul în tigaie și turnați amestecul de ouă și smântână deasupra.

Distribuiți amestecul uniform și lăsați 1-2 minute, până când începe să capete consistență. Puneți brânza rasă deasupra și dați la cuptor pentru 8-10 minute. Verificați cu o spatulă dacă ouăle s-au gătit și, la nevoie, mai lăsați câteva minute.

Serviți frittata cu pâine prăjită, cu legume proaspete sau simplă.

Poftă bună!