Un singur cuvant: adorabili!
Timp total 3 ore și 10 minute
Ingrediente
- 4 cani faina
- 3/4 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 1 1/4 cani zahar alb
- 1 cana unt
- 1/4 cana sirop de porumb
- 2 oua
- 1 lingura de esenta de vanilie
- 1 cana nuci pecan
- 1 cana fulgi de ciocolata
Mod de preparare
1. Se amesteca faina, praful de copt, bicarbonat de sodiu si sare intr-un bol. Se bate zaharul, unt, sirop de porumb, oua, si extract de vanilie intr-un castron separat. Se adauga amestecul de zahar in cel de faina. Aluatul se baga la frigider, 30 minute-1 ora.2. Se incalzeste cuptorul la 175C.
3. Folosind o lingura, se modeleaza aluatul sub forma de lacrima. Se aplatizeaza partea ascutita a fiecarui fursec pentru a forma "fata". Se aranjeaza fursecurile pe foi de copt, intr-o tava.
4. Se coc in cuptor pana devin aurii, 10-12 minute. Se racesc pe foile de copt timp de 10 minute inainte de a le scoate sa se raceasca complet.
5. Se zdrobesc nucile pecan intr-un mixer; se transfera intr-un castron.
6. Se topesc fulgii de ciocolata intr-un castron, asezat peste o cratita cu apa, amestecand frecvent.
7. Se inmoaie partea de sus a fiecarui fursec in ciocolata topita, pentru a acoperi "corpul" fiecărui arici. Se trec fursecurile prin nuci pecan pentru a forma "blana". Se aranjeaza fursecurile pe o foaie de hartie cerata pentru aproximativ 30 de minute.
8. Se transfera ciocolata topita ramasa intr-un sprit de prajituri. Se pun ochii si nasul pe fiecare fursec si se servesc.