Pe langa faptul ca arata foarte bine, sunt si incredibil de gustoase.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 2 cani de faina
- 1/4 lingurita praf de copt
- 1/8 lingurita sare
- 1 ceasca de unt
- 3/4 cesti de zahar pudra
- 2 lingurite extract de vanilie
- 1/2 lingurita extract de migdale
- 1 lingura de coaja de portocala rasa
- 2 cani de merisoare uscate, tocate
Mod de preparare
1. Se combina faina, praful de copt si sarea intr-un castron; se pune deoparte. Se freaca zaharul pudra si untul cu un mixer electric intr-un castron mare, pana cand capata o consistenta cremoasa. Se adauga extractele de vanilie si migdale si coaja de portocale. Se incorporeaza amestecul de faina, apoi merisoarele, amestecand suficient pentru a se combina uniform.2. Se imparte aluatul in 2 parti egale, apoi se formeaza cate o rulada din fiecare parte. Se infasoara fiecare rulada in folie de plastic si se raceste in frigider timp de cel putin 4 ore.
3. Se incalzeste cuptorul la 175C.
4. Se indeparteaza folia si se taie aluatul in felii. Se aranjeaza feliile pe o foaie de copt la aproximativ 1 cm distanta.
5. Se coc in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 10 minute.