Sunt atat de usor de facut incat le poti face impreuna cu copiii, in zilele libere de sarbatori.

Fursecuri Reni
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 1 cana de unt
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana unt de arahide
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 cani faina
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 48 covrigei
  • 72 fulgi de ciocolata

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190C.

2. Se bat untul, zaharul, untul de arahide, ouale, esenta de vanilie si sarea intr-un castron pana se omogenizeaza si compozitia devine cremoasa. Se adauga faina si bicarbonat de sodiu in amestecul de unt si se amesteca pana cand se incorporeaza.

3. Se ruleaza aluatul in 24 de bile. Se aplatizeaza fiecare bila si se formeaza intr-un triunghi cu baza in sus. Se apasa doi covrigei in cele doua colturi de sus ale fiecarui triunghi pentru coarnele cerbului. Se preseaza fugi de ciocolata in centrul fiecarui triunghi pentru ochi, si unul in partea de jos a triunghiului pentru nas. Se aranjeaza fursecurile pe foi de copt, intr-o tava.

4. Se coc in cuptor pana cand fursecurile sunt maro-auriu, 10-15 minute.