Fursecurile cu stafide sunt perfecte pentru perioada Sărbătorilor de iarnă. Modul de preparare este cât se poate de ușor și durează foarte puțin.

Fursecuri cu stafide și unt

Servite alături de ciocolată caldă, lapte, ceai sau cafea, fursecurile cu stafide și unt contribuie la crearea magiei din luna decembrie.

Pregătirea acestor fursecuri poate fi transformată într-un moment de distracție alături de copii, cărora le puteți cere să adauge ingredientele necesare în bol și să formeze fursecurile cu ajutorul unei linguri.

Ulterior, nu vă rămâne decât să puneți fursecurile în cuptor, până când centrul acestora este încă moale și abia începe să se rumenească, iar marginile sunt aurii.

Rețeta de fursecuri cu stafide și unt

Preparare 15 minute
Gătire 15 minute
Timp total 30 minute

Ingrediente

(pentru aproximativ 25 fursecuri)

  • 260 de grame de făină integrală
  • Două lingurițe de praf de copt
  • Un sfert de linguriță de sare
  • 170 de grame de unt nesărat, la temperatura camerei
  • 205 grame de zahăr brun
  • Un ou mare, la temperatura camerei
  • O linguriță de esență de vanilie pură
  • 3 - 4 linguri de lapte
  • 125 de grame de stafide brune sau aurii

Mod de preparare

Înainte de a începe să faceți orice altceva, asigurați-vă că dați drumul la cuptor, la 190 de grade Celsius, astfel încât acesta să aibă timp să se încălzească. Apoi, ungeți cu unt sau acoperiți două tăvi de cuptor cu hârtie de copt.

Separat, într-un bol, amestecați făina, praful de copt și sarea. În bolul mixerului electric sau cu un mixer de mână, amestecați untul până când acesta devine omogen și cremos. Adăugați zahărul și mixați timp de aproximativ două minute, până când obțineți o cremă pufoasă.

Adăugați un ou și esența de vanilie. Răzuiți marginile castronului atunci când este necesar. Ulterior, adăugați amestecul de făină în aluat și mixați până când se încorporează. Adăugați suficient lapte pentru a obține un aluat moale. După aceea, adăugați stafidele și mai amestecați puțin, eventual cu o spatulă sau cu o lingură de lemn.

Pe foaia de copt pregătită, formați fursecurile turnând câte o lingură de luat, având grijă să păstrați o distanță de aproximativ cinci centimetri între fursecuri.

Coaceți fursecurile timp de aproximativ 12 - 14 minute la 190 de grade Celsius sau până când partea de sus a acestora este încă moale, cu doar o urmă de culoare, dar marginile sunt aurii. Scoateți din cuptor și transferați fursecurile pe un grătar de sârmă pentru a se răci. Din cantitățile menționate ar trebui să iasă aproximativ 26 de fursecuri.

Care este diferența între stafidele brune și cele aurii

La această rețetă puteți folosi atât stafide negre, cât și aurii. Diferența dintre cele două tipuri de stafide constă în faptul că primele sunt uscate la soare, motiv pentru care au un aspect zbârcit și întunecat, în timp ce celelalte sunt tratate mai întâi cu dioxid de sulf pentru a le împiedica să se închidă la culoare , iar ulterior sunt uscate la aer pentru a le păstra culoarea galben-aurie.

Stafidele, ca și curmalele, au un conținut ridicat de zahăr și sunt o sursă bună de vitamine și fier. Datorită conținutului mare de zahăr, acestea rețin umezeala, astfel că datorită lor, fursecurile se păstrează moi timp de mai multe zile.