Reteta este atat de simpla incat oricine o poate prepara.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 5 kg gogosari
- 5 litri de apa
- 1 litru de otet
- boabe de piper
- boabe de mustar
- foi de dafin
- hrean
- sare (dupa gust)
- zahar (dupa gust)
- 2 linguri de ulei (optional)
Mod de preparare
1. Se spala gogosarii si se taie in bucati potrivite.2. Se pregateste o saramura din apa, ulei, otet, sare, zahar, boabe de piper, boabe de mustar si foi de dafin. Se pune compozitia la fiert la foc potrivit.
3. Cand saramura a inceput sa fiarba se adauga gogosarii. Se amesteca incontinuu cu o lingura pana acestia incep sa-si schimbe culoarea. Nu ii lasam prea mult pe foc deoarece se inmoaie.
4. Se scot gogosarii din saramura si se aseaza in borcane, iar la final se adauga hreanul. La un borcan de 500 de grame sunt suficiente 2 fasii de hrean.
5. Se adauga saramura calda. In fiecare borcan adaugam si cate o foaie de dafin.
6. Se leaga borcanele cu celofan (sau se capseaza), se invelesc cu o patura si se depoziteaza in camara.