Este perioada aceea a anului, în care gospodinele pregătesc conservele pentru iarnă. Murături, gemuri și dulcețuri - este momentul lor, pentru că fructele și legumele s-au copt și sunt numai bune de pus la borcane pentru iarnă. 

Astăzi vă prezentăm o rețetă ușoară de gogoșari în oțet, care se păstrează foarte bine pe parcursul iernii. Gogoșarii nu se vor înmuia, ci vor rămâne fermi și aromați. 

Gogoșari murați pentru iarnă
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1,5 kg gogoșari
  • 550 ml apă
  • 250 ml oțet
  • 50 g zahăr
  • 15 g sare
  • 40 ml ulei
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • muștar boabe
  • 2 rădăcini de hrean

Mod de preparare

Spălați și curățați gogoșarii de cotoare și semințe. Tăiați-i fideluță sau bucăți potrivite, cât să intre în borcane.

Puneți o oală încăpătoare pe foc, în care adăugați apa, oțetul, uleiul, sarea, zahărul, foile de dafin, boabele de piper și de muștar.

Când amestecul a dat în clocot, opriți focul și scufundați gogoșarii în lichid pentru a-i opări. Lucrați în două ture dacă vasul nu este suficient de mare, iar gogoșarii nu sunt complet acoperiți de lichid.

Lăsați gogoșarii să stea în lichid 7-8 minute, după care scoateți-i și scurgeți-i pe o farfurie.

Puneți gogoșarii în borcane sterilizate. Așezați câteva fâșii de hrean printre ei. Turnați cu un polonic din lichidul în care i-ați marinat, astfel încât borcanele să se umple.

Închideți ermetic borcanele și lăsați-le să se răcească treptat, acoperite cu prosoape.