Este perioada aceea a anului, în care gospodinele pregătesc conservele pentru iarnă. Murături, gemuri și dulcețuri - este momentul lor, pentru că fructele și legumele s-au copt și sunt numai bune de pus la borcane pentru iarnă. 

Astăzi vă prezentăm o rețetă ușoară de gogoșari în oțet, care se păstrează foarte bine pe parcursul iernii. Gogoșarii nu se vor înmuia, ci vor rămâne fermi și aromați. 

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1,5 kg gogoșari
  • 550 ml apă
  • 250 ml oțet
  • 50 g zahăr
  • 15 g sare
  • 40 ml ulei
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • muștar boabe
  • 2 rădăcini de hrean

Mod de preparare

Spălați și curățați gogoșarii de cotoare și semințe. Tăiați-i fideluță sau bucăți potrivite, cât să intre în borcane.

Puneți o oală încăpătoare pe foc, în care adăugați apa, oțetul, uleiul, sarea, zahărul, foile de dafin, boabele de piper și de muștar.

Când amestecul a dat în clocot, opriți focul și scufundați gogoșarii în lichid pentru a-i opări. Lucrați în două ture dacă vasul nu este suficient de mare, iar gogoșarii nu sunt complet acoperiți de lichid.

Lăsați gogoșarii să stea în lichid 7-8 minute, după care scoateți-i și scurgeți-i pe o farfurie.

Puneți gogoșarii în borcane sterilizate. Așezați câteva fâșii de hrean printre ei. Turnați cu un polonic din lichidul în care i-ați marinat, astfel încât borcanele să se umple.

Închideți ermetic borcanele și lăsați-le să se răcească treptat, acoperite cu prosoape.