Dacă îți place vinul roșu și înghețata, de ce să nu le combini? Înghețata de vin roșu este un desert cremos, ușor de făcut, dar diferit de orice ai încercat până acum.

Are o aromă intensă, un echilibru perfect între dulce și acrișor și se potrivește de minune cu fructe proaspete sau ciocolată neagră. E o alegere excelentă pentru o cină între prieteni sau pentru o seară liniștită, când vrei ceva special fără prea mult efort.

Înghețată de vin roșu - desertul perfect pentru o seară romantică

Vinul roșu este ingredientul principal, așa că trebuie să alegi unul bun. Nu trebuie să fie cel mai scump de pe raft, dar nici un vin ieftin și fără aromă. Un Cabernet Sauvignon, un Merlot sau un Pinot Noir sunt alegeri excelente.

Înghețata asta nu va fi la fel de tare ca una clasică, pentru că alcoolul din vin împiedică înghețarea completă. Asta înseamnă că va avea o textură mai moale, aproape ca un sorbet cremos. Nu e un defect, e exact ce o face specială.

Este o înghețată pentru adulți. Alcoolul din vin rămâne în compoziție, așa că nu este potrivită pentru copii, dar este excelentă pentru o seară în doi.

Preparare 10 minute
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 120 ml lapte
  • 100 grame zahăr
  • 240 ml smântână pentru frișcă
  • 120 ml vin roșu sec

Mod de preparare

Într-un bol, amestecă laptele și zahărul. Amestecă bine până când zahărul se dizolvă complet.

Adaugă smântâna pentru frișcă și vinul roșu. Amestecă până obții o compoziție omogenă.

Toarnă amestecul într-un aparat de înghețată și lasă-l să se proceseze conform instrucțiunilor aparatului.

Dacă nu ai un aparat de înghețată, pune amestecul într-un recipient și bagă-l la congelator. Amestecă din oră în oră în primele 3-4 ore pentru a preveni formarea cristalelor de gheață.

După 5-6 ore, înghețata este gata de servit.