Ravioli cu sos alb - o rețetă tradițională italiană, delicioasă și ușor de preparat acasă. Sosul alb conține unt și usturoi și este foarte cremos, deși nu conține făină.
Ce sunt ravioli
Ravioli sunt mici pachețele delicioase de paste umplute. Sunt minunate pentru mesele rapide din timpul săptămânii și, pentru că sunt umplute de obicei cu carne, brânzeturi sau ierburi, puteți să renunțați la sosurile grele și să optați pentru ceva foarte simplu.
Pentru acest sos, vom folosi niște unt, usturoi, parmezan, smântână și ierburi pentru a obține o un preparat de restaurant. Iar partea cea mai bună este că se face foarte ușor și rapid.
Rețeta de ravioli cu sos alb
Ingrediente
- 500 de grame de ravioli
- 6 linguri de unt nesărat
- 8 căței de usturoi
- 1 lingură de ulei de măsline
- 360 ml smântână ( 35-36% grăsime)
- 180 de grame de parmezan proaspăt ras
- 3/4 linguriță de condimente italiene
- 1/2 linguriță de praf de ceapă
- 1/2 linguriță de piper negru
- 1/2 linguriță de sare
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat
Mod de preparare
Într-un bol mic combinați condimentele italiene, pudra de ceapă, sarea și piperul. Dați deoparte.
Puneți la fiert o oală de apă cu sare pentru paste. Gătiți ravioli conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți pastele după ce sunt fierte.
Zdrobiți usturoiul cu un cuțit. Transferați-l într-o tigaie, împreună cu untul.
Pe măsură ce untul se topește, amestecați. Odată ce începe să se rumenească, adăugați uleiul de măsline pentru a împiedica untul să se ardă. Fiți cu ochii pe unt, deoarece se poate arde foarte repede.
Odată ce miroase a nucă, adăugați smântâna, condimentele și brânza parmezan. Gătiți până când brânza se topește, amestecând continuu. Gustați sosul și ajustați condimentele.
Adăugați pastele fierte și amestecați pentru a le acoperi.
Serviți imediat și savurați!
Tips & tricks
- Puteți folosi ravioli clasic cu patru feluri de brânză, pentru a face din acest preparat un adevărat răsfăț. Dacă vă place, totuși, există o varietate de umpluturi pe care le puteți încerca. Puteți alege ravioli cu spanac, sau chiar cu carne, și toate funcționează foarte bine cu acest sos.
- Dacă puteți, mărunțiți singuri parmezanul decât să folosiți brânza rasă din magazin. Va avea un gust mai bun, se va topi mai ușor și, de obicei, este de o calitate mai bună decât pungile cu parmezan ras.
- La fel ca multe mâncăruri cu sos alb, se decorează cu ceva colorat și proaspăt. În mod obișnuit, restaurantele italiene vor decora o porție de paste cu brânză cu pătrunjel. Culoarea sa verde strălucitoare și proaspețimea echilibrează perfect aromele acestui preparat.
- Dacă doriți și mai multă savoare, sotați niște ciuperci într-o altă tigaie cu cimbru și ulei de măsline. Adăugați-le în sos la sfârșit pentru a da amploare acestei cine. Ați putea încerca chiar să adăugați pancetta sau bacon în tigaia cu ciuperci!
Cum se păstrează pastele cu sos alb
Puteți păstra resturile într-un recipient etanș până la trei zile în frigider sau puteți să le congelați până la trei luni.
Sau puteți face mai mult sos și să-l depozitați în frigider. Deși majoritatea pastelor se păstrează relativ ușor, ravioli, în special dacă sunt făcute cu ouă sau brânză, nu se reîncălzesc foarte bine. Așa că mai bine gătiți o nouă porție de ravioli peste care doar adăugați sosul.