O reteta simpla de lasagna vegetariana, cu sparanghel, care va satisface si cele mai exigente gusturi.
Timp total 20 minute
Ingrediente
- ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- vin alb sec
- 175g ricotta
- 50ml smantana
- 18 fire de sparanghel
- menta
- o lamaie - coaja si sucul
- 25g parmezan ras
- 8 foi de lasagna
Mod de preparare
1. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie. Se feliaza fin cateii de usturoi, apoi se prajeste usor timp de 30 de secunde. Se adauga o putin vin alb sec si se fierbe timp de un minut, apoi se adauga ricotta si smantana. Se asezoneaza.2. Intre timp se pune o oala cu apa la fiert. Se curata sparanghelul, apoi se caleste timp de 2-3 minute. Se scurge, se reimprospateaza in apa rece, apoi se taie in bucati de 3cm si se adauga in tigaie. Se maruntesc frunzele de menta, apoi se adauga coaja de lamaie si sucul. Se adauga si parmezanul.
3. Se pune o oala de apa cu sare la fiert. Se fierb foile de lasagna timp de 2 minute. Se scurg bine, apoi se pune cate o foaie de lasagna pe 4 platouri. Se imparte jumatate din amestec, apoi se acopera fiecare cu o alta foaie de lasagna si se adauga restul de amestec. Se serveste cu putin ulei de masline deasupra, suc de lamaie si parmezan ras.