Mâncărurile de legume, simple, sunt excelente în perioada postului, dar și pentru vegetarieni. Atunci când nu mai știți ce să gătiți, puteți opta pentru o mâncărică de legume, cu ce aveți prin frigider.
Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una simplă și ieftină: tocăniță de cartofi cu varză. Se face ușor, iar dacă nu țineți post se potrivește perfect alături de o porție de cârnați sau carne afumată.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 1/2 kg cartofi
- 1 varză
- 2 cepe
- 1 morcov
- 2 căței de usturoi
- 250 ml sos de roșii
- foi de dafin
- sare
- piper
- cimbru
- boia
- ulei
Mod de preparare
Curățați cartofii, tăiați-i cubulețe și puneți-i la fiert pentru 10 minute, în apă cu sare.Tocați ceapa, morcovul, usturoiul și varza mărunt. Puneți la călit în puțin ulei ceapa, usturoiul și morcovul. Când s-au călit, adăugați varza și lăsați până când aceasta scade în volum și apa se evaporă.
Puneți cartofii scurși de apă, foi de dafin, sare, piper și cimbru. Cartofii nu trebuie să fie complet fierți când îi puneți peste varză. Lăsați pe foc până când varza și cartofii sunt complet gătite.
Adăugați sosul de roșii și boia după gust și mai lăsați până când sosul scade și cartofii sunt rumeniți.
Poftă bună!