Usor, proaspat si plin de mango, este varianta tropicala de tiramisu.
Timp total 20 minute
Ingrediente
- 500g mascarpone
- 600ml smantana lichida
- 50g zahar pudra
- 2 galbenusuri de ou
- 1 pastaie de vanilie
- 125ml lichior Grand Marnier
- 2 portocale - sucul
- 300g piscoturi
- 3 mango, taiat in felii groase de 1 cm
- Sos de zmeura:
- 55g zahar pudra
- 250g zmeura proaspata sau congelata
- 1 lamaie - sucul
Mod de preparare
1. Se pune folie de plastic sau hartie de copt intr-o tava de tort.2. Se pun mascarpone, smantana, zahar pudra, galbenusurile de ou si semintele de vanilie intr-un bol si se amesteca cu un mixer electric pana se ingroasa si se omogenizeaza.
3. Se combina Grand Marnier si sucul de portocale intr-un castron separat. Se inmoaie jumatate din piscoturi in amestecul de suc si se aranjeaza la baza tavei de tort. Se intinde cu o treime din amestecul de mascarpone, iar peste, se aseaza o treime din feliile de mango. Se repeta procesul, apoi se acopera cu amestecul de mascarpone ramas. Se acopera tortul si se raceste timp de 2 ore.
4. Intre timp pentru sosul de zmeura, se pune zaharul si 2 linguri de apa intr-o tigaie mica la foc mediu, amestecand pentru a dizolva zaharul. Se raceste usor, apoi se adauga zmeura si sucul de lamaie. Se amesteca cu un blender pana la omogenizare, apoi se trec printr-o sita. Se lasa sa se raceasca (se poate pastra sosul, acoperit, in frigider timp de 3-4 zile.)
5. Pentru a servi, se transfera mangomisu pe un platou. Se decoreaza cu felii de mango, apoi se feliaza si se serveste cu sos de fructe de padure.