Marmelada de casa este bucurie pura. Pur si simplu intinsa pe paine prajita la micul dejun, folosita ca glazura, sau pentru a da aroma prajiturilor, trebuie neaparat sa ai cateva borcane in camara.
Timp total 2 ore și 30 minute
Ingrediente
900g portocale 2 lamai 1.5 kg zaharMod de preparare
1. Se taie pe jumatate portocalele si lamaile. Se stoarce sucul si se toarna intr-o cratita, cu grija sa nu cada si samburii.2. Se taie cojile de portocale in felii subtiri. Se adauga in cartita, alaturi de suc si se adauga 2,8 litri de apa.
3. Se da in fiert, apoi se reduce caldura si se fierbe usor timp de aproximativ 2 ore, pana cand coaja este foarte moale. Se adauga zahar, se amesteca bine cu lingura de lemn si se fierbe usor. Odata ce zaharul s-a dizolvat, se mai lasa aproximativ 10-20 de minute.
4. Se lasa sa se raceasca timp de aproximativ 20 de minute. Se pune in borcane si se eticheteaza.