O reteta usoara, dar impresionanta cu carne de porc care foloseste marsala pentru a face un sos gustos.

Medalioane De Porc In Sos Marsala Si Mamaliga Cu Spanac
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 400g muschi de porc, taiat in bucati de 2 cm
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200g ciuperci, taiate subtire
  • 2 cepe, tocate fin
  • 100ml marsala dulce
  • 50ml smantana

Pentru mamaliga:

  • 100g spanac
  • 75g malai
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • frunze mici de tarhon, tocate

Mod de preparare

1. Se asezoneaza carnea de porc. Se incalzesc 2 linguri ulei intr-o tigaie mare, la foc mediu, apoi se prajeste carnea timp de cateva minute pe fiecare parte, pana cand este gatita. Se scoate pe o farfurie. Se adauga ciupercile si ceapa in tigaie cu un strop de ulei, daca este necesar, si se gatesc, amestecand, timp de 5 minute sau pana cand sunt fragede.

2. Se adauga marsala si se fierbe timp de 2 minute sau pana cand cea mai mare parte a lichidului se evapora. Se adauga smantana, cu 3 linguri de apa si un varf de sare si piper, se incalzeste (nu se fierbe), apoi se lasa deoparte.

3. Se spala spanacul si se opareste, apoi se scurge bine lichidul in exces.

4. Se gateste mamaliga in conformitate cu instructiunile de pe ambalaj, apoi se adauga spanacul si usturoiul si se asezoneaza cu sare si piper. Se pune tigaia cu sosul de smantana pe foc, se adauga carnea de porc sis e asezoneaza cu tarhon. Se serveste carnea de porc cu sosul si mamaliga.