Toata lumea stie ca afinele sunt un super-aliment, iar un mar pe zi e sanatate curata. Cand se imbina intr-un desert delicios ai combinatia perfecta intre rasfat culinar si stil de viata sanatos.

Mere Coapte, Umplute Cu Afine Si Sirop De Artar
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 10g unt
  • 2 linguri sirop de artar
  • 15g zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 50g afine uscate
  • 40g nuci, taiate
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 4 mere mari
  • 4 linguri de suc de mere sau de cidru

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190C. Pentru a pregati umplutura, se topeste untul intr-o tigaie mica, se adauga siropul de artar, zaharul brun si scortisoara, se ia de pe foc si se amesteca. Se adauga afinele, nucile si esenta de vanilie.

2. Se indeparteaza miezul din fiecare mar, cu un cutit mic. Se taie o felie subtire de pe baza fiecarui mar, daca este necesar, astfel incat acestea sa stea in pozitie verticală. Se face o taietura orizontala in jurul mijlocului fiecarui mar.

3. Se pun merele intr-un vas si se umplu cu amestecul de fructe. Se toarna sucul de mere sau cidru in jurul merelor si se acopera bine cu o folie. Se coc timp de 50 de minute - 1 ora.

4. Se pun merele pe platou, se pune o lingura de suc deasupra si se servesc cu putina smantaa, daca doriti.