Merele sunt unele dintre cele mai populare și mai accesibile fructe de toamnă. Pot fi incluse într-o mulțime de deserturi, de la cele mai simple, până la unele mai complicate.

Dacă ați încercat deja plăcinta cu mere sau tortul de mere și vreți un desert ușor de făcut și rapid, vă propunem o rețetă de mere coapte, umplute cu nucă și scorțișoară. 

Mere coapte, umplute cu nucă și scorțișoară
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 4-6 mere mari
  • 1/3 cană zahăr brun
  • 1/3 cană nuci
  • 1/4 cană stafide
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 linguri unt topit

Mod de preparare

Pentru început, preîncălziți cuptorul la 190 de grade.

Scoateți cotorul merelor cu ajutorul unui cuțit special. Dacă nu aveți așa ceva, scobiți pur și simplu cu un cuțit cu lama subțire, cât să curățați partea cu semințe și cotorul și să faceți loc pentru umplutură.

Topiți untul și tocați mărunt sâmburii de nucă. Amestecați nuca cu untul topit, după ce ați luat de pe foc. Adăugați zahărul, după ce untul s-a răcit puțin. Puneți scorțișoara, și stafidele și amestecați.

Așezați merele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Puneți cu lingurița umplutură în mere, până când se umplu. Opțional, mai puteți adăuga câte o jumătate de linguriță de zahăr deasupra, pentru a se carameliza.

Dați merele la cuptor pentru 30-45 de minute sau până când acestea s-au rumenit.

Poftă bună!