Minciunelele, acel desert care ne aduce aminte de copilărie, este nemaipomenit atunci când aveți poftă de ceva dulce și deloc complicat de obținut. Sunt, de fapt, niște gogoși nedospite și necrescute, crocante, rumenite în ulei și pudrate cu zahăr. De asemenea, sunt un preparat ieftin și la îndemână, care se face din câteva ingrediente. 

Minciunele - desertul copilăriei
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1/2 kg făină
  • 2 ouă
  • 2 linguri zahăr
  • 100 ml apă călduță
  • un praf de sare
  • 1 plic zahăr vanilat
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare

Cerneți făina cu sarea într-un bol. Faceți un orificiu în mijloc și adăugați ouăle bătute, zahărul și pe cel vanilat și apa. Amestecați bine cu o lingură de lemn, după care frământați aluatul cu mâna.

Frământați până când făina s-a încorporat și aluatul nu mai este lipicios. Lăsați aluatul să stea 10-15 minute.

Pentru a forma minciunelele, întindeți aluatul pe blatul de lucru pe care ați presărat făină. Întindeți o foaie subțire, cu ajutorul unui sucitor. Tăiați în dreptunghiuri și faceți o gaură cu cuțitul în mijloc.

Înnodați aluatul trecând un colț prin acel orificiu. Puneți minciunelele la prăjit în baie de ulei. Lăsați până când s-au rumenit, apoi scoateți pe prosoape de hârtie.

După ce s-au răcit, pudrați cu zahăr și serviți. Poftă bună!