Cum faci scovergi cu iaurt la fel cum le faceau bunicile noastre la țară. Le prăjeau în ulei din belșug în cratiță, foarte bine încins și le serveau fierbinți cu sos de smântână și usturoi.

Scovergi cu iaurt. Se prepară simplu și rapid

Cine nu-și mai aduce aminte de scovergile pe care le făcea bunica la țară? Cu mâinile dibace și cu puține ingredinte, scovergile erau deliciul copiilor, mai ales că erau calde și pufoase, abia luate de pe foc.

Iată încă o idee bună pentru a face desertul bunicilor.

Rețeta de scovergi cu iaurt

Preparare 50 minute
Gătire 10 minute
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 550 de grame de făină
  • 7 grame de drojdie uscată
  • 400 de grame de iaurt
  • trei gălbenușuri
  • 4 linguri de zahăr
  • 100 grame de unt
  • o esență de vanilie
  • coaja de portocală
  • sare
  • zahar pudră
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

În primul rând, se pune făina într-un vas mare cu drojdia și zahărul în mijloc, apoi se adaugă esența de vanilie, coaja de portocală, gălbenușurile și praful de sare.

În paralel, într-o tigaie se topește untul, se toarnă peste iaurtul rece și se amestecă, iar compoziția va deveni călduță. Apoi, se pune peste făină și se frământă totul foarte bine (maximum 5 minute). Și în acest caz se acoperă aluatul, se lasă la dospit în jur de 45 minute, cel mult o oră.

După aceea, se rup bucăți egale și se formează bile ca și în cazul scovergilor tradiționale. Se întind cu un făcăleț și apoi se pun la prăjit, la foc mediu. Se întorc pe ambele părți, până se rumenesc, apoi se lasă pe un platou, pe hârtie de bucătărie, să se scurgă bine uleiul. Se pudrează cu zahăr și se servesc calde sau reci.

Vor fi delicioase și sigur vă vor aminti de copilărie!