Morcovii sunt o sursă excelentă de vitamine și nu trebuie să lipsească dintr-o alimentație echilibrată. Fie că alegeți să îi includeți în mâncăruri, tocănițe sau să faceți piure de morcovi, aceștia sunt excelenți pe post de garnitură, mai ales pentru mesele copiilor. 

Astăzi vă propunem o rețetă de morcovi caramelizați la cuptor, o garnitură cu un gust dulce plăcut, care nu îngrașă și care se potrivește perfect alături de orice fel de carne. 

Morcovi caramelizați - o garnitură delicioasă
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 kg morcovi
  • 60 g unt
  • 3 lingurițe miere
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • pătrunjel pentru decor

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade. Puneți morcovii tăiați în sferturi (sau baby morcovi) la fiert într-o oală cu apă și puțină sare. Lăsați să fiarbă 10 minute.

Într-o tigaie, topiți untul și căliți usturoiul până devine auriu. Adăugați sare, piper și mierea. Scurgeți morcovii de apă și puneți-i în tigaie. Morcovii nu trebuie să fie complet fierți pentru că îi vom pune oricum la cuptor.

Amestecați bine, astfel încât morcovii să fie complet acoperiți de sos și turnați totul într-o tavă pe care o veți da la cuptor.

Asezonați cu sare și piper și lăsați la cuptor 15-20 de minute sau până când morcovii sunt caramelizați și pătrunși.

Transferați pe o farfurie și serviți cu pătrunjel proaspăt tocat, pe post de garnitură sau ca masă în sine.

Poftă bună!