Un starter special, pentru seri speciale.
Timp total 1 oră și 35 minute
Ingrediente
- 500g struguri rosii, dulci
- 1 bagheta, taiata in felii subtiri
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 25g unt
- 4 ceapa, tocata fin
- 350g de ficat de pui, taiat in bucati mici
- 1 fir de rozmarin proaspat
- 3 linguri vin rosu, dulce
- 1 lingura capere, scurse
- 2 linguri de patrunjel proaspat tocat
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pun boabele de struguri pe o tava tapetata cu hartie de copt neacoperita. Se coc timp de 25-30 de minute, agitand tava din cand in cand pentru a impiedica lipirea acestora, pana cand incep sa se caramelizeze. Se reduce temperatura cuptorului la 140C sis e mai lasa inca 40-45 de minute. Se scot si se lasa deoparte.2. Se freaca feliile de paine cu usturoiul si se toarna cu putin ulei. Se pun deoparte.
3. Se incalzesc uleiul de masline si untul intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa si se gateste usor timp de 5 minute, pana cand este moale. Se mareste caldura, se adauga ficatul de pui si rozmarinul si se gatesc timp de 2 minute, amestecand, pana cand ficatul este gata. Se adauga vinul si se lasa pe foc pana se evapora. Se adauga caperele, patrunjelul si unele condimente pentru gust.
4. Se pun cateva bucatele de ficat pe fiecare felie de paine si se acopera cu 2-3 struguri caramelizati. Se servesc imediat.