Bucătăria orientală este extrem de ofertantă atunci când vine vorba despre gusturi și arome deosebite. Mirodeniile și condimentele fac din fiecare preparat unul aparte, care nu seamănă cu nimic din alte bucătării internaționale.
Muhammara este o pastă de ardei copt cu nuci, o combinație care poate părea ciudată la prima vedere. Vă asigurăm însă că gustul este deosebit. Originară din bucătăria siriană, Muhammara poate fi servită ca aperitiv, cu lipie proaspătă sau ca sos, alături de un alt preparat.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 4 ardei grași roșii
- 100 g nuci
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță chimion
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- ulei de măsline
- sare
- piper
- fulgi de ardei iute
- 2 linguri pesmet
- 2 lingurițe reducție de rodie
Mod de preparare
Coaceți bine ardeii și presărați sare peste ei după. Când s-au răcit, curățați ardeii de coajă.Tăiați ardeii fâșii și puneți toate ingredientele cu excepția uleiului de măsline în blender. Pasați amestecul la viteză mică. Turnați uleiul de măsline în fir subțire, ca la maioneză.
Mai adăugați sare și piper după gust, dacă mai este nevoie. Serviți pasta cu lipii proaspete, ca aperitiv sau pe post de sos.
Poftă bună!