Muschiulet De Porc Crocant Cu Orez Si Coriandru
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 250g mix de orez basmati si orez salbatic
  • 5 linguri faina
  • condimente chinezesti (optional)
  • 2 oua
  • 100g pesmet
  • 500g muschi de porc, taiat in fasii de 1 cm
  • 100ml ulei
  • coriandru
  • 4 fire ceapa verde
  • 2 linguri otet
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 ardei iute rosu

Mod de preparare

1. Se fierbe orezul intr-o oala de apa clocotita cu sare timp de 15 minute sau pana cand se inmoaie. Se scurge bine.

2. Intre timp, se amesteca faina condimentata intr-un vas putin adanc. Se pun ouale batute intr-un bol mic, iar pesmetul in altul. Se trec fasiile de carne de porc in amestecul de faina, apoi prin ou si prin pesmet.

3. Se incinge uleiul intr-o tigaie, apoi se adauga carnea de porc si se prajeste la foc mediu timp de 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand devine aurie si crocanta.

4. Se amesteca coriandrul si ceapa cu orezul scurs. Intr-un castron mic sau cana, se amesteca otetul cu sos de soia, apoi se adauga ardeiul iute. Se serveste orezul in boluri, acoperit cu fasiile de carne de porc crocante si stropite cu sos de soia.