Mușchiuțelul de porc la cuptor este ușor de pregătit, dacă respectați câteva ponturi importante.

Mușhiuleț de porc la tavă. Cum îl prepari suculent și plin de arome

Acoperit cu un amestec de condimente și rumenit rapid într-o tigaie înainte de a fi dat la cuptor, preparatul capătă o crustă delicioasă și rămâne fraged și suculent la interior. Gătită în acest fel, carnea se topește în gură și este extrem de gustoasă.

Rețeta de mușhiuleț de porc la cuptor

Preparare 15 minute
Gătire 30 minute
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • Două bucăți de mușchiuleț de porc, de aproximativ 500 de grame fiecare
  • O lingură de boia de ardei
  • Două lingurițe de ceapă granulată
  • Două lingurițe de usturoi granulat
  • O linguriță de oregano
  • O linguriță de sare
  • O linguriță de piper
  • O lingură de ulei de gătit
  • 120 de mililitri de supă de vită sau apă
  • O lingură de oțet din cidru de mere
  • O lingură de unt
  • Pătrunjel tocat mărunt, pentru servire

Mod de preparare

Înainte de a face orice altceva, preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Spălați și apoi uscați bine bucățile de mușchiuleț de porc cu prosoape de hârtie.

Separat, într-un bol mic, amestecați: o lingură de boia de ardei, două lingurițe de ceapă granulată, două lingurițe de usturoi granulat, o linguriță de oregano, una de sare și una de piper.

Apoi, luați acest amestec de condimente și frecați cu el fiecare bucată de mușchiuleț de porc, pe toate părțile. Încingeți uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu spre mare. Când uleiul este bine încins, puneți una dintre bucăți sau pe ambele, în funcție de cât de mare este tigaia. Atenție! Bucățile de carne nu trebuie să se atingă între ele.

Prăjiți bucățile de mușchiuleț de porc pe ambele părți timp de aproximativ șase minute în total sau până când se rumenesc frumos. După aceea, luați tigaia de pe foc și mutați carnea într-o tavă de copt.

În cazul în care condimentele ce au rămas în tigaie s-au înnegrit, îndepărtați-le cu ajutorul unui prosop de hârtie. Apoi, puneți din nou tigaia pe foc și adăugați supa de vită. Răzuiți fundul tigăii pentru a îndepărta ce s-a lipit, apoi fierbeți timp de un minut, până când lichidul scade la aproximativ 60 de mililitri. Turnați sosul obținut în acest fel peste cele două bucăți de mușchiuleț de porc.

Ulterior, turnați și oțetul din cidru de mere peste carnea de porc, după care ungeți carnea cu unt. Acoperiți vasul de copt cu folie de aluminiu și coaceți cotletele timp de 20 sau 25 de minute ori până când ajung la o temperatură internă de 70-72 de grade Celsius.

În cele din urmă, lăsați carnea de porc să se odihnească timp de 10 minute înainte de a o tăia în felii. Serviți-o cu puțin pătrunjel tocat, pentru un plus de culoare și de savoare, dacă vă place.

Hai și tu în comunitatea nostră de Instagram și avem pentru tine cele mai interesante rețete, informații culinare și cele mai apetisante imagini.

Ponturi pentru a pregăti cel mai bun mușchiuleț de porc la cuptor

mușchiuleț de porc în tavă la cuptor

  • Unul dintre cele mai importante ponturi pentru a pregăti cel mai bun mușchiuleț de porc la cuptor este să nu îl gătiți prea mult. La fel ca orice bucată de carne slabă, dacă este gătită prea mult, se usucă.
  • Prin urmare, secretul pentru a obține cel mai bun mușchiuleț de porc la cuptor este să îl gătiți la o temperatură de 70 - 72 de grade Celsius, nu mai mult. Carnea de porc va fi un pic roz în centru și moale ca untul.
  • Folosiți un termometru pentru carne cu citire instantanee. Acesta este un instrument de bucătărie ieftin pe care este bine să îl aveți. Folosind un termometru vă puteți asigura că ați gătit perfect orice tip de carne.
  • Un alt pont pentru a pregăti cel mai bun mușchiuleț de porc este să prăjiți carnea înainte de a o coace. Luându-vă timpul necesar pentru a face acest pas nu doar că îi veți da o culoare frumoasă, dar veți adăuga și aromă și frăgezime.
  • O altă recomandare este să adăugați puțin lichid. Degresați tigaia cu puțină supă de vită și adăugați-o în tava în care coaceți carnea. Supa de vită adaugă o aromă fantastică și ajută ca mușchiulețul de porc să rămână suculent.
  • Alt sfat al celor mai pricepuți bucătari este să turnați puțin oțet din cidru de mere peste carnea de porc. Acest ingredient va ajuta la frăgezirea cărnii și va da o aromă delicioasă sosului.
  • După ce tăiați mușchiulețul de porc în felii, puteți turna peste acestea puțin sos format în tava de copt.

Mușchiulețul de porc la cuptor poate fi servit cu salată de castraveți și cartofi la cuptor sau cu piure de cartofi ori piure de mazăre sau morcovi, dar și lângă orez cu legume sau murături ori altă garnitură preferată.