Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
- 350g halva, taiata in bucati de 2cm
- 200g ciocolata neagra
- 150g unt
- 4 oua
- 300g zahar pudra
- 140g faina
- 20g pudra de cacao
Mod de preparare
1. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Se pun bucatile de halva in mod egal pe baza tavii.2. Se pun ciocolata si untul intr-un bol termorezistent, asezat peste o oala de apa fierbinte si se amesteca pana se topes. Se pun deoparte.
3. Se pun ouale si zaharul intr-un castron mare si se amesteca pana cand zaharul se dizolva. Se toarna incet amestecul de ciocolata topita peste amestecul de ou si se amesteca pana se omogenizeaza.
4. Se cerne faina, pudra de cacao si 1/2 lingurita de sare peste amestecul de ciocolata si se amesteca usor. Se toarna amestecul de ciocolata peste halva si se intinde. Se lasa deoparte timp de 30 de minute.
5. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se coc negresele timp de 25 de minute. Se raceste complet, apoi se taie in bucati si se servesc.