Daca iti plac negresele, trebuie neaparat sa incerci aceasta varianta. Gustul autentic al prajiturii este imbogatit cu arome imbietoare.
Timp total 40 minute
Ingrediente
- 110g unt nesarat
- 100g ciocolata neagra (minimum 60% cacao)
- 220g de zahar
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 2 oua, plus 1 albus
- 60g faina
- 1/4 lingurita de sare
- 120g nuca de cocos
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C si se unge o tava cu unt sau ulei de floarea-soarelui.2. Se topeste untul si ciocolata intr-o cratita, la foc mic, amestecand usor. Se ia de pe foc si se adauga 165g de zahar si 1 lingurita de extract de vanilie. Se adauga ouale intregi, pe rand, apoi se adauga faina si sare. Se toarna aluatul in tava pregatita si se coace timp de 20 de minute.
3. In timp ce negresele se coc, se bate albusul de ou, restul de zahar, nuca de cocos si cealalta lingurita de esenta de vanilie.
4. Cand negresele sunt gata, se raspandeste amestecul de nuca de cocos peste partea de sus. Se incalzeste cuptorul la setarea cea mai mare si se baga tava din nou. Se urmaresc indeaproape si se scot cand partea de deasupra este aurie. Se taie in patrate. Aceste negrese pot fi servite calde sau la temperatura camerei, cu inghetata de vanilie sau nuca de cocos.