Dacă vrei o omletă simplă, dar mai gustoasă decât varianta clasică, încearcă această combinație de cașcaval și unt.

Omleta e unul dintre cele mai ușoare preparate de făcut. Oricine știe să bată niște ouă și să le pună în tigaie. Dar ce face această variantă specială? Cașcavalul și untul.

Gătitul în unt dă omletei un gust mai bogat și o textură mai fragedă. Față de ulei, untul adaugă o notă ușor dulceagă și o aromă mai intensă. Iar dacă îl topești la foc mic și aștepți să devină ușor auriu, vei obține un plus de savoare.

Cașcavalul, pe de altă parte, face omleta mai cremoasă. Pe măsură ce se topește, se întinde uniform și dă o consistență mai catifelată. Poți folosi orice tip de cașcaval îți place: gouda, emmentaler, cașcaval afumat sau chiar o brânză rasă, cum ar fi telemeaua sau parmezanul. Fiecare va da un gust diferit.

Dacă vrei o omletă simplă, dar mai gustoasă decât varianta clasică, încearcă această combinație. Se face rapid, dar diferența se simte!

Preparare 5 minute
Gătire 5 minute
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 40 grame cașcaval, ras
  • O lingură de unt
  • Un praf de sare

Mod de preparare

Sparge ouăle într-un bol. Adaugă cașcavalul ras și un praf de sare.

Omleta se bate bine. Cu cât bați mai bine, cu atât omleta va fi mai aerată.

Pune untul într-o tigaie antiaderentă și lasă-l să se topească la foc mediu.

Toarnă compoziția în tigaie. Lasă să se coaguleze ușor, apoi ridică marginile cu o spatulă, astfel încât partea lichidă să alunece dedesubt.

Când este aproape gata, o poți întoarce cu o spatulă sau o poți împături în două.

Se servește imediat.