Omleta este o mâncare care se potrivește la orice oră și pentru orice masă, fie că e vorba de mic dejun, brunch, prânz sau o cină ușoară. Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine, iar în combinație cu ciupercile, sunt delicioase și hrănitoare. 

Astăzi vă propunem o omletă cu ciuperci și baby spanac, delicioasă și ușor de făcut. Dacă v-ați plictisit de omleta clasică, simplă, această variantă este perfectă pentru a diversifica. 

Omletă cu ciuperci și baby spanac
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 200 g ciuperci
  • 50 g baby spanac
  • 3 ouă
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 lingurițe unt
  • sare
  • piper
  • 30 g cașcaval ras (opțional)

Mod de preparare

Curățați ciupercile și tăiați-le felii. Puneți o linguriță de unt în tigaie și adăugați ciupercile. Căliți-le până când devin maronii, după care adăugați spanacul spălat și scurs de apă. Lăsați pe foc până când spanacul s-a înmuiat, după care dați la o parte din tigaie.

Bateți ouăle într-un bol cu sare și piper. Puneți restul de unt în tigaie și, când s-a topit, puneți ouăle în tigaie. Lăsați omleta la foc mic până când marginile încep să se rumenească. Puneți amestecul de ciuperci și spanac peste jumătate de omletă. Adăugați și cașcavalul ras dacă folosiți.

Împăturiți omleta cu ajutorul unei spatule, astfel încât umplutura să rămână la mijloc. Decorați cu ceapă verde tocată mărunt.

Serviți omleta cu pâine prăjită. Poftă bună!