Omleta, poate cel mai versatil mod de a găti ouăle, este un mic dejun popular în toate colțurile lumii. Poate și pentru că poți personaliza destul de ușor rețeta și adăuga tot felul de ingrediente care îți plac în ea.

Nici nu e de mirare că există aproape 200 de rețete de omletă pe internet, și cine știe câte nedescoperite încă. Cu bacon, cu legume, cu brânzeturi sau simplă, sub formă de clătită sau amestecată, omleta este o alegere delicioasă la orice oră.

Astăzi vă propunem o rețetă de inspirație germană, de omletă rulată, cu bacon și chives. Omleta arată în farfurie exact ca o clătită umplută și rulată, se face ușor și este delicioasă!

Omletă în stil nemțesc
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 4 felii de bacon
  • 2 lingurițe chives
  • 2 lingurițe făină
  • 3 ouă
  • 1/2 pahar lapte
  • un praf de sare
  • un praf de nucșoară
  • piper
  • 2 lingurițe de unt

Mod de preparare

Puneți făina într-un bol și adăugați, pe rând, ouăle. Turnați laptele și amestecați cu un tel până când se omogenizează. Asezonați cu sare, piper și nucșoară.

Tocați mărunt chives-ul și tăiați baconul cubulețe. Trageți baconul la tigaie până când devine crocant. Amestecați cu ouăle.

Puneți untul într-o tigaie pe foc. Când s-a topit, turnați jumătate din compoziție în tigaie. Din cantitățile din rețetă vă ies două omlete subțiri.

Prăjiți omleta la foc mic, iar când s-a rumenit pe margini, întoarceți pe partea cealaltă. Folosiți o farfurie, pentru că omleta este foarte fragilă și există riscul să se rupă.

Procedați la fel și cu cealaltă omletă. După ce le-ați prăjit, rulați fiecare omletă sub formă de baton. Puteți servi ca atare sau să o tăiați rondele.

Poftă bună!