Sunt o mulțime de feluri și combinații de a face omletă. Totul ține de gust, de bucătărie și de preferințele fiecăruia. Dacă vă place omleta cremoasă la interior și crocantă la exterior, simplă, doar cu sare și piper, atunci această omletă franțuzească este alegerea perfectă. 

Astăzi vă propunem o rețetă de omletă cremoasă, tipic franțuzească, cu care să vă răsfățați în diminețile în care aveți poftă de ceva simplu și delicios. 

Omletă franțuzească - cea mai fină și cremoasă omletă din lume
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță unt

Mod de preparare

Bateți ouăle într-un bol, cu carea și piperul, până când nu mai este albuș separat de gălbenuș.

Puneți untul într-o tigaie antiaderentă și lăsați-l să se topească, dar nu să se ardă. Ungeți toată suprafața tigăii cu untul topit. Turnați ouăle și imediat amestecați bine cu o furculiță de plastic, mișcând și tigaia în același timp.

Când omleta începe să se închege și să fie gătită pe margini, nu mai amestecați. Dezlipiți ușor marginile și opriți focul. Omleta nu trebuie să fie complet gătită deasupra atunci când opriți focul.

Rulați ușor omleta, cu ajutorul unei spatule. Serviți imediat, cu legume proaspete, cu bacon, brânză, sau în orice combinație vă place. Omleta va fi luciosă și semi-crocantă la exterior și moale și pufoasă la interior.

Poftă bună!