Ouăle sunt o alegere excelentă pentru micul dejun. Sunt o sursă importantă de proteine și pot fi consumate într-o mulțime de rețete și combinații. Fierte moale sau tare, ochiuri, poșate, omletă, ouă Benedict, coapte etc. 

Astăzi vă propunem o rețetă mai atipică, dar foarte gustoasă și ușor de făcut. Norișori de ouă rumenite în cuptor. Arată aproximativ ca ouăle ochiuri, numai că albușul este sub formă de spumă. 

Ouă "norișori" - cel mai bun mic dejun
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 4 ouă
  • sare
  • piper
  • parmezan
  • 100 g șuncă
  • verdeață (opțional, pentru decor)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Separați ouăle și puneți albușurile într-un bol. Puneți puțină sare și începeți să bateți albușurile spumă, cu ajutorul unui mixer. Adăugați puțin piper și mixați până când obțineți o spumă tare.

Opriți mixerul și încorporați cu o lingură șunca tăiată cubulețe și parmezanul ras. Puneți compoziția în tavă, sub forma a 4 grămăjoare de albuș aproximativ egale. Puneți ușor gălbenușurile în mijlocul fiecărui ”norișor”.

Dați tava la cuptor pentru 5-6 minute sau până când albușurile încep să devină aurii.

Presărați verdeață proaspăt tocată deasupra.

Poftă bună!