O paine delicioasa pe care trebuie neaparat sa o incerci. Sfat: serveste-o langa o supa racoroasa de rosii.

Paine Balcanica Cu Branza
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 20g drojdie
  • 150ml apa calduta
  • 2 lingurite de zahar
  • 300g faina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri ulei vegetal
  • Pentru umplutura:
  • 25g unt
  • 1 praz, feliat
  • 1/2 lingurita de fulgi de chilli
  • 100g branza feta, sfaramata
  • 70g branza pecorino
  • Pentru topping:
  • 1 ou batut cu un varf de sare
  • 30g branza pecorino, rasa fin
  • paprika

Mod de preparare

1. Se pune drojdia intr-o cana sau un castron mic cu apa si zahar si se amesteca pentru a se dizolva. Se pun restul ingredientelor aluatului intr-un castron mare. Se adauga drojdia si se combina pentru a forma un aluat neted.

2. Se formeaza o minge din aluat si se perie cu o lingura de ulei. Se lasa deoparte intr-un castron acoperit si se lasa sa creasca pana cand se dubleaza in dimensiune. Acest lucru ar trebui sa dureze 1-2 ore intr-o bucatarie calda. In acest timp, se tapeteaza o tava cu hartie de copt.

3. Se topeste untul intr-o tigaie mare si se adauga prazul sis e caleste timp de 2-3 minute, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se lasa pe foc timp de inca 10-15 minute pana cand prazul este moale. Se ia de pe foc si se adauga fulgii de chilli. Cand prazul se raceste putin, se amesteca branzeturile.

4. Se transfera aluatul in tava pregatita. Se intinde amestecul de praz pe partea de sus, presand usor, cu varful degetelor, in aluat. Se acopera cu folie si se lasa sa creasca din nou. Această etapa ar trebui sa dureze doar aproximativ 30-40 de minute, deoarece amestecul de praz va fi inca cald, ceea ce ar trebui sa ajute aluatul sa creasca.

5. Se incalzeste cuptorul la 220C. Odata ce aluatul a crescut, ar trebui sa acopere majoritatea umpluturii. Se perie painea cu ou si se presara cu branza rasa si boia. Se coace timp de 15 minute, apoi se reduce caldura la 200C. Se coace timp de inca 15 minute.

6. Se lasa sa se raceasca in tava pentru 10-15 minute, apoi se scoate, se taie felii si se serveste.