O ruladă aperitiv este o alegere excelentă pentru o ocazie când aveți musafiri și nu știți ce să pregătiți mai repede. Arată spectaculos pe platou, este delicioasă, rapidă și simplu de făcut. O puteți prepara fără să fie o ocazie specială, și savura ca gustare, mic dejun sau o puteți lua la pachet, pentru că este foarte bună și rece.

Ruladă din pâine cu cremă de brânză și somon
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • felii de pâine integrală sau neagră
  • 250 g cremă de brânză
  • 2 linguri smântână
  • 150 g somon afumat
  • sare
  • piper
  • mărar

Mod de preparare

Aveți nevoie de o pâine feliată, cu o textură aerată și elastică. Este ideal să folosiți pâine de tip french toast, pentru ca toate feliile să aibă aceeași formă și dimensiune.

Tăiați coaja feliilor de pâine și puneți-le pe un blat de lucru, una lângă alta. Marginile feliilor de pâine trebuie să se suprapună puțin. Întindeți cu un sucitor, astfel încât feliile de pâine să se îmbine între ele.

Amestecați crema de brânză cu smântâna, mărarul tocat fin, sare și piper. Întindeți amestecul peste feliile de pâine. Așezați feliile de somon afumat și începeți să rulați cât mai strâns.

Când ajungeți la capăt, înveliți rulada în folie de plastic și dați la frigider pentru două ore înainte de a savura. Tăiați rulada felii și serviți.

Poftă bună!