Clătite americane cu dovleac, aromate, parfumate și ușor de făcut. Le puteți servi cu orice sos și sunt delicioase pe post de mic dejun cald, în weekend.
Deserturile cu dovleac sunt vedeta toamnei. Mai ales dacă le combini și cu arome și mirodenii parfumate, toată casa se umple de miros de plăcintă, dovleac copt, fursecuri sau pancakes.
O rețetă de pancakes cu piure de dovleac vă propunem și noi astăzi. Sunt aromate, parfumate și ușor de făcut. Le puteți servi cu orice sos și sunt delicioase pe post de mic dejun cald, în weekend.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 300 ml lapte
- 200 g piure de dovleac
- 1 ou
- 2 lingurițe ulei
- 400 g făină
- 3 lingurițe zahăr
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 praf de sare
- scorțișoară
- ghimbir
- nucșoară
Mod de preparare
Pentru a obține piureul de dovleac, coaceți dovleacul timp de 45 de minute - o oră. Scobiți miezul și pasați-l cu ajutorul unui blender.Amestecați într-un bol piureul de dovleac, laptele, făina, zahărul, oul, sarea și mirodeniile. Folosiți un mixer pentru a omogeniza bine compoziția. Aluatul pentru pancakes trebuie să fie cremos, nu foarte gros, dar nici subțire, ca la clătitele normale.
Puneți o tigaie cu un strop de ulei la încins. Puneți câte un polonic din compoziție în centrul tigăii și lăsați să se rumenească, după care întoarceți și pe cealaltă parte.
Serviți pancakes-urile cu miere, sirop de arțar, fructe proaspete, nuci sau topping-ul preferat.
Poftă bună!