Potivite atât ca mic dejun, cât și ca desert, aceste clătite americane se fac foarte rapid și ușor și aveți nevoie doar de trei ingrediente.
Micul dejun poate fi provocator atunci când rămâi în pană de idei.
Dar clătitele americane sau pancakes sunt gata să vă scoată din încurcătură, atunci când nu mai știți ce să mâncați dimineața.
Le puteți servi în varianta dulce sau sărată, în funcție de ce topping alegeți să le alăturați.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 2 ouă
- 250 ml lapte
- 275 g făină
- un praf de sare
Mod de preparare
Bateți ouăle cu un praf de sare într-un bol. Încorporați laptele, iar când s-a omogenizat, începeți să puneți făina, puțin câte puțin.Când ați terminat de încorporat și făină și compoziția este cremoasă, puneți o tigaie pe foc. Ungeți tigaia cu puțin ulei și, când s-a încins, turnați o jumătate de polonic din compoziție.
Coaceți 1-2 minute, după care întoarceți și pe cealaltă parte, cu o spatulă. Procedați la fel și cu restul de compoziție, până când obțineți câte pancakes doriți.
Serviți cu miere, sirop de arțar, fructe proaspete, sos de ciocolată, iaurt sau orice vă place.
Poftă bună!