O alternativa excelenta la traditionalul panettone, aceasta reteta este facuta cu ciocolata si alune in loc de fructe uscate.

Panettone Cu Ciocolata Si Alune
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 125g unt
  • 350g faina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 7g drojdie
  • 50g zahar
  • 50g stafide
  • 50g de alune prajite, taiate
  • 1 portocala - coaja rasa
  • 3 oua, batute usor
  • 4 linguri de lapte cald
  • 50g ciocolata, tocata
  • zahar pudra

Mod de preparare

1. Se unge si se tapeteaza o tava. Se cern faina si sarea intr-un castron mare. Se adauga drojdia, zaharul, stafidele, alunele si coaja de portocale.

2. Se face o adancitura in centru si se adauga ouale, 100g de unt si laptele. Se amesteca timp de 5 minute sau pana cand compozitia este neteda si elastica (adaugati putin lapte, daca este prea uscat).

3. Se pune aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se framanta pentru inca 5 minute. Se pune intr-un castron putin uns cu unt si se acopera cu folie. Se lasa intr-un loc cald timp de cel putin 1 ora sau pana cand creste.

4. Se framanta timp de inca 5 minute pe suprafata presarata cu faina. Treptat, se adauga ciocolata cat mai repede posibil pentru a evita topirea bucatilor. Se formeaza aluatul intr-o minge si se pune in tava. Se acopera si se lasa pentru inca 30 de minute sau pana cand creste din nou.

5. Intre timp, se incalzeste cuptorul la 180C. Se topeste restul de 25g de unt si se perie partea superioara a prajiturii. Se coace timp de 30-35 de minute sau pana cand creste. Se infasoara intr-un prosop si se lasa sa se raceasca. Se pudreaza cu zahar.