Pasca fără aluat cu gem de caise este o alternativă simplă și delicioasă la pasca tradițională.
În preajma sărbătorilor de Paște, multe persoane caută rețete tradiționale de pască sau cozonac. Cu toate acestea, poate exista oameni care vor să încerce o variantă mai ușoară și mai inedită, care să nu necesite pregătirea unui aluat complex.
Aici intră în scenă pasca fără aluat cu gem de caise, care este o alternativă simplă și gustoasă la pasca tradițională de Paște.
Cu un gust dulce și aromat, pasca fără aluat cu gem de caise poate fi savurată alături de cei dragi în timpul sărbătorilor de Paște sau de ce nu, oricând simțiți nevoia de un desert delicios și ușor de făcut.
5 motive să încerci rețeta de pască fără aluat cu gem de caise
- Este o alternativă simplă și rapidă la pasca tradițională de Paște.
- Este o pască gustoasă și aromată. Cu un gust dulce și aromat, pasca fără aluat cu gem de caise este o delicatesă care poate fi savurată alături de cei dragi în timpul sărbătorilor de Paște sau oricând simțiți nevoia de un desert delicios și ușor de făcut.
- Este o opțiune mai sănătoasă decât varianta tradițională. Pasca fără aluat cu gem de caise nu conține aluat, astfel încât are un conținut mai scăzut de calorii și grăsimi decât pasca tradițională.
- Poate fi personalizată în funcție de gusturile tale. Dacă nu îți place gemul de caise, poți înlocui cu gem de prune, gem de căpșuni sau cu orice alt tip de gem preferat.
- Pasca fără aluat cu gem de caise nu conține gluten, deci poate fi o opțiune potrivită și pentru persoanele cu intoleranță la gluten.
Rețeta de pască fără aluat cu gem de caise
Ingrediente
- 500 grame brânză de vaci
- 6 ouă
- 150 grame zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- coaja rasă de la o lămâie
- 50 grame unt
- 100 grame griș
- 1 linguriță praf de copt
- 200 grame gem de caise
Mod de preparare
Într-un bol mare, amestecă brânza de vaci cu 4 ouă, zahărul, zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie.
Adaugă untul topit și amestecă bine.
Încorporează grișul și praful de copt.
Bate cele 2 ouă rămase într-un bol mic și pune-le deoparte.
Unge cu unt și tapetează cu făînă o tavă de copt rotundă (20-24 cm diametru).
Toarnă jumătate din amestecul de brânză în tavă și nivelează cu o spatulă.
Pune gemul de caise peste brânză, în centrul tăvii, în forma unui cerc.
Acoperă cu restul de amestec de brânză și nivelează cu spatulă.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Taie o foaie de copt de mărimea tăvii și acoperă tava cu ea.
Pune tava în cuptor și coace timp de 40-45 de minute.
Scoate tava din cuptor și îndepărtează foaia de copt.
Folosind o pensula, unge suprafață prăjiturii cu ouăle bătute, apoi mai las-o la cuptor pentru încă 10-15 minute, sau până când devine aurie și se întărește la suprafață.
Lasă pasca să se răcească în tavă timp de 10 minute înainte de a o scoate din tavă și a o tăia în bucăți.
Servește pasca fără aluat cu gem de caise presărată cu zahăr pudră, dacă dorești.
De la masa de Paște nu trebuie să lipsească preparatele tradiționale: drob de miel, ciorba de miel, friptura de miel.