Pasta de ardei copt este o alegere delicioasă alături de o friptură sau pur și simplu, servită pe pâine. Se face foarte ușor și poate fi păstrată foarte bine peste iarnă, în borcane.
Dacă ați copt o cantitate mai mare de ardei pentru iarnă sau pentru zacuscă, păstrați și pentru această rețetă. Merită să o încercați și vă asigurăm că vă va cuceri de la prima gustare!
Pasta de ardei copt seamănă destul de mult cu un sos și poate fi servită în orice combinație.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 750 g ardei kapia copt
- 250 g roșii
- 100 ml ulei
- 1 ardei iute
- sare
- piper
- 20 g zahăr
- 3-4 căței de usturoi
- 2 linguri muștar
Mod de preparare
Coaceți și curățați ardeii de coajă și de semințe. Puneți fâșiile de ardei copt într-un robot de bucătărie sau blender și pasați până când obțineți o pastă.Puneți și roșiile decojite, usturoiul și ardeiul iute curățat în blender și pasați totul cât mai omogen. Mai departe tot ce aveți de făcut este să fierbeți pasta până când scade în volum.
Puneți uleiul, pasta de ardei și pe cea de roșii cu usturoi într-o oală pe foc. Adăugați sare, piper și zahăr și lăsați să fiarbă la foc mic 30 de minute din momentul în care a dat în clocot. Amestecați din când în când.
La final, opriți focul și adăugați muștarul. Ametsecați bine și lăsați pasta să se răcească puțin. Puneți pasta încă fierbinte în borcane sterilizate, pe care le închideți ermetic apoi.
Întoarceți borcanele invers pentru a se vida și lăsați-le să se răcească treptat. Păstrați borcanele într-un loc uscat și răcoros.