Pastele sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa prepari un pranz rapid si gustos.
Timp total 20 minute
Ingrediente
- 1 lingura ulei de masline
- 180g bacon
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 150g dovlecei
- 300g spaghete
- 100ml smantana lichida
- 1 ou
- 30g parmezan
Mod de preparare
1. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu, apoi se adauga bacon-ul si se prajeste timp de 2 minute, amestecand, pana cand isi schimba culoarea. Se reduce focul putin, apoi se adauga ceapa. Se mai lasa pe foc 5 minute, apoi se adauga usturoiul. Se amesteca timp de 30 de secunde, apoi se scoat si se lasa deoparte.2. Se pune la fiert o oala de apacu sare, se adauga dovleceii, taiatii in fasii foarte subtiri, se oparesc timp de 30 de secunde, apoi se scot si se trec sub un jet de apa foarte rece. Se scurg si se lasa deoparte.
3. Spaghetele se gatesc conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, se amesteca smantana, oul si branza, apoi se asezoneaza bine. Dupa ce pastele au fiert, se scurg bine, apoi se amesteca rapid in amestecul prin smantana. Se adauga bacon-ul, ceapa si dovleceii. Se amesteca bine, apoi se servesc cu piper negru si parmezan.