Rețetă tradițională de pateuri cu mere și scorțișoară, ușor de preparat și delicioase. Cu o crustă aurie și o umplutură bogată de mere, aceste pateuri proaspăt scoase din cuptor sunt pur și simplu irezistibile!
![Pateuri cu mere și scorțișoară](https://cdn.temananc.ro/tm/f/864x514/b8egaxte/abgxeta.jpg)
Pateurile cu mere și scorțișoară sunt genul ăla de desert pe care îl faci rapid și iese mereu bine. Merele și scorțișoara sunt o combinație clasică, care merge de minune. Ai nevoie doar de un aluat de foietaj gata cumpărat, niște mere, zahăr brun și puțină scorțișoară. Nimic complicat.
Începi prin a amesteca merele tăiate cubulețe cu zahărul și scorțișoara. E ca și cum pregătești merele pentru o plăcintă, dar în versiune mini. Apoi, iei aluatul de foietaj și îl tai în bucăți, pe care le umpli cu amestecul de mere. E important să sigilezi bine marginile, ca să nu iasă umplutura când le coci.
Înainte să le bagi în cuptor, le ungi cu puțin ou bătut. Asta le va da o culoare frumoasă și lucioasă. Se coc rapid, în 20-25 de minute sunt gata. Trebuie doar să te uiți din când în când la ele, să nu se ardă. Ideea e să fie aurii și crocante pe dinafară, cu umplutura de mere frumos aromată pe dinăuntru.
Sunt perfecte pentru o gustare sau când ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să stai mult pe lângă cuptor. Plus că mirosul de mere și scorțișoară care se răspândește în casă e de-a dreptul minunat. E genul ăla de rețetă simplă, fără bătaie de cap, dar care iese mereu bine și îi impresionează pe toți.
Rețeta de pateuri cu mere și scorțișoară
Ingrediente
- 1 pachet aluat foietaj
- 3 mere mari, curățate de coajă și tăiate cubulețe
- 4 linguri zahăr brun
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 1 ou, bătut (pentru uns)
Mod de preparare
Se încalzește cuptorul la 180 de grade. Se pun merele pe un prosop de hărtie. Se taie în cuburi de 1 cm. Într-un castron, se amestecă merele, zahărul brun și scorțișoara. Cu ajutorul unui pahar, se taie foietajul în cercuri.
Se pun 2 lingurițe de amestec de mere în centrul fiecarui cerc. Se pliază foietajul, având grijă ca amestecul să fie bine sigilat. Cu ajutorul unei furculițe, se apasă marginea pentru a sigila. Se pun pe o tavă acoperită cu hărtie de copt.
Se repeta cu restul de amestec de mere și foietaj.
Unge pateurile cu ou și coace-le la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute, sau până se rumenesc frumos.