Rețetă tradițională de pateuri cu mere și scorțișoară, ușor de preparat și delicioase. Cu o crustă aurie și o umplutură bogată de mere, aceste pateuri proaspăt scoase din cuptor sunt pur și simplu irezistibile!

Pateuri cu mere și scorțișoară

Pateurile cu mere și scorțișoară sunt genul ăla de desert pe care îl faci rapid și iese mereu bine. Merele și scorțișoara sunt o combinație clasică, care merge de minune. Ai nevoie doar de un aluat de foietaj gata cumpărat, niște mere, zahăr brun și puțină scorțișoară. Nimic complicat.

Începi prin a amesteca merele tăiate cubulețe cu zahărul și scorțișoara. E ca și cum pregătești merele pentru o plăcintă, dar în versiune mini. Apoi, iei aluatul de foietaj și îl tai în bucăți, pe care le umpli cu amestecul de mere. E important să sigilezi bine marginile, ca să nu iasă umplutura când le coci.

Înainte să le bagi în cuptor, le ungi cu puțin ou bătut. Asta le va da o culoare frumoasă și lucioasă. Se coc rapid, în 20-25 de minute sunt gata. Trebuie doar să te uiți din când în când la ele, să nu se ardă. Ideea e să fie aurii și crocante pe dinafară, cu umplutura de mere frumos aromată pe dinăuntru.

Sunt perfecte pentru o gustare sau când ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să stai mult pe lângă cuptor. Plus că mirosul de mere și scorțișoară care se răspândește în casă e de-a dreptul minunat. E genul ăla de rețetă simplă, fără bătaie de cap, dar care iese mereu bine și îi impresionează pe toți.

Rețeta de pateuri cu mere și scorțișoară

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 3 mere mari, curățate de coajă și tăiate cubulețe
  • 4 linguri zahăr brun
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 ou, bătut (pentru uns)

Mod de preparare

Se încalzește cuptorul la 180 de grade. Se pun merele pe un prosop de hărtie. Se taie în cuburi de 1 cm. Într-un castron, se amestecă merele, zahărul brun și scorțișoara. Cu ajutorul unui pahar, se taie foietajul în cercuri.

Se pun 2 lingurițe de amestec de mere în centrul fiecarui cerc. Se pliază foietajul, având grijă ca amestecul să fie bine sigilat. Cu ajutorul unei furculițe, se apasă marginea pentru a sigila. Se pun pe o tavă acoperită cu hărtie de copt.

Se repeta cu restul de amestec de mere și foietaj.

Unge pateurile cu ou și coace-le la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute, sau până se rumenesc frumos.