Timp total 40 minute
Ingrediente
- 1 ou
- 150g arorut
- 1 lingurita de turmeric
- 1 lamaie - coaja rasa, plus 2 linguri de suc lamaie
- 280g iaurt grecesc dregresat
- 2 linguri de maioneza degresata
- 16 castraveciori, fin tocati
- 2 linguri de marar tocat, plus crengute, pentru a servi
- 2 linguri capere, clatite, scurse, tocate
- 200g cuscus
- 1 lingurita patrunjel
- 1/2 ceapa rosie, taiata in felii subtiri
- ulei de floarea soarelui
- 8 x 110g file de peste
- felii de lamaie, pentru a servi
Mod de preparare
1. Se amesteca usor ou, arorut, turmenic, 2 lingurite coaja de lamaie, un varf de cutit de sare si 125 ml apa rece intr-un bol. Se pune deoparte.2. Pentru a face sosul tartar, se combina iaurtul, maioneza, sucul de lamaie, castravetii, mararul si caperele intr-un castron si se asezoneaza. Se pune deoparte.
3. Se gateste cuscus-ul conform instructiunilor de pe pachet. Se adauga patrunjel, ceapa si restul de coaja de lamaie, apoi se amesteca. Se acopera si se tine la cald.
4. Se incalzesteintr-o tigaie, la 160C. Se asezoneaza pestele, apoi se inmoaie in aluat si se scutura de orice exces. Se prajeste timp de 2-4 minute, pana devine auriu si este gatit. Se scurge pe prosop de hartie.
5. Se imparte cuscus-ul pe platouri si se pun bucatile de peste deasupra. Se serveste cu sos, marar si felii de lamaie.