Sosul pesto de de pătrunjel și nuci este un sos extrem de versatil și se potrivește în o mulțime de rețete și preparate. De la paste și până la pește, fripturi și chiar simplu, ca gustare, cu o felie de pâine prăjită.

Pesto de pătrunjel și nuci

Sosul pesto clasic se face din busuioc, dar îl puteți face din orice altă verdeață vă place. O variantă foarte populară este pesto-ul de leurdă, dar și cel de pătrunjel, a cărui rețetă v-o prezentăm astăzi.

Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 2 legături de pătrunjel
  • 100 g nuci
  • 50 g parmezan
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • 200 ml ulei de măsline
  • 2 linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare

Spălați pătrunjelul și dați pe răzătoare parmezanul. Puteți toate ingredientele în afară de ulei și zeama de lămâie într-un blender sau robot de bucătărie și mărunțiți.

Turnați uleiul puțin câte puțin, ca la maioneză, mixând încontinuu. Uleiul trebuie să se încorporeze treptat, nu să băltească în vas. Puneți ulei în funcție de preferință și de consistența la care vreți să fie sosul.

La final, adăugați zeama de lămâie și asezonați cu sare și piper după gust. Folosiți sosul pesto imediat sau păstrați-l la frigider pentru mai multe zile, într-un borcan închis.