Ce este pesto de rucola, cum se gătește și câte calorii are. Pesto de rucola este preparat cu frunze proaspete de rucola, usturoi, ulei de măsline, semințe de pin și parmezan.

Pesto de rucola – cea mai bună rețetă de sos, gata în câteva minute

Pesto de rucola este preparat cu frunze proaspete de rucola, usturoi, ulei de măsline, semințe de pin și parmezan.

Este ideal să înlocuiți tradiționalul busuioc cu rucola pentru a obține un rezultat excelent, ușor picant, un sos delicios pentru paste, pește, friptură sau alte feluri de mâncare.

faceți un sos pesto nu trebuie să vi se pară complicat pentru că nu este deloc.

Pur și simplu adăugați toate ingredientele într-un robot de bucătărie sau într-un blender și le amestecați. Bine, nu pentru foarte mult timp, dar cel puțin până când se omogenizează.

Așa cum am spus, puteți adăuga toate ingredientele deodată, dar aveți posibilitatea să procedați ca și la maioneză, adică să turnați uleiul puțin câte puțin pentru a crește și pentru a avea o textură mai groasă.

Care este diferența dintre pesto de rucola și pesto de busuioc?

În primul rând, ambele sunt verzi și au aceleași ingrediente de bază. Dar, alegerea depinde de preferințele dumneavoastră, pesto de rucola va avea un gust ușor înțepător, picant, în timp ce pesto de busuioc este mai dulceag.

De altfel, în funcție de conținutul de apă din rucola și de calitatea uleiului de măsline, acesta din urmă poate ieși deasupra, dar nu e cazul să vă faceți grji!

Acest lucru este normal și mai mult, este un semn bun că pesto este așa cum trebuie, deoarece un pesto uscat nu are niciun gust.

La final, trebuie doar să îl amestecați și să îl adăugați în preparatele dumneavoastră.

Cum se prepară pesto de rucola

Preparare 10 minute
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 50 de grame frunze de rucola
  • 40 de grame de parmezan ras
  • 35 de grame de semințe de pin prajite
  • 1 cătel de usturoi curățat de coajă
  • 1/2 lămâie - suc
  • sare Kosher
  • 125 ml ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

În bolul unui robot de bucătărie, adăugați rucola, parmezanul, semințele de pin, usturoiul, lămâia și sarea Kosher și amestecați timp de 30 de secunde până la un minut sau până când amestecul este în mare parte fin.

Țineți blender pornit sau robotul de bucătărie și turnați încet uleiul de măsline peste sos și amestecați până se omogenizează. Gustați și adăugați mai multă sare, după preferință.

Transferați într-un recipient de sticlă și lăsați la frigider până la 2 săptămâni. Serviți cu paste, pui, pe pâine sau sub formă de sos. Veți vrea să încercați această rețetă și a doua oară!

Calorii și valori nutriționale

O porție de 65 de grame de sos pesto de rucola are aproximativ 304 calorii.

  • Calorii

    304kcal

  • Proteine

    4g

  • Carbohidrați

    4g

  • Grăsimi

    31g

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.