Timp total 30 minute
Ingrediente
- 800g file de somon (cu piele)
- 1/2 lamaie - coaja si sucul
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita piper alb macinat
- busuioc
- Pesto de marar:
- 1/2 cana marar, fin tocat
- 1 1/2 cani patrunjel, tocat
- 25g parmezan ras
- 150ml ulei de masline
- 55g migdale tocate
- 2 fileuri de ansoa in ulei, scurse, tocate
- 1 catel de usturoi, ras
- 1/2 lamaie - sucul
Mod de preparare
1. Pentru pesto, se combina toate ingredientele intr-un castron si se asezoneaza dupa gust. Se pune deoparte.2. Se taie somonul in felii de 2 cm grosime. Se combina coaja de lamaie si sucul, uleiul, piperul si 1/2 lingurita de sare intr-un bol.
3. Se unge somonul. Se incalzeste o tigaie grill. Se gateste somonul, pe ambele parti, timp de 1-2 minute sau pana se rumenesc.
4. Se presara busuioc tocat si se serveste cu pesto.