Pizza poate fi un preparat foarte simpul și deloc pretențios, dacă nu vă abateți de la rețeta clasică. O pizza bună este simplă, cu ingrediente puține și de calitate și se poate prepara în orice condiții, chiar și într-o tigaie, pe aragaz. 

Ați auzit bine, nu e nevoie de cuptor neapărat pentru a face pizza. Tot ce vă trebuie este o tigaie de fontă sau de teflon și câteva ingrediente de calitate. Pornind de la această rețetă simplă, puteți adăuga și alte toppinguri care vă plac. 

Pentru blat, găsiți instrucțiunile de preparare AICI.

Pizza margherita la tigaie
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • aluat pentru pizza
  • 200 ml sos de roșii
  • 1 linguriță oregano
  • mozzarella
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Împărțiți aluatul în 2-3 bile egale și lăsați-le să de dospească individual 15 minute.

Întindeți aluatul într-o foaie rotundă, de dimensiunea tigăii în care urmează să coaceți pizza. Puneți aluatul în tigaie și ungeți-l cu sos de roșii. Presărați puțin oregano, sare, piper și feliile sau cubulețele de mozzarella.

Coaceți pizza la foc mare, timp de 8-10 minute sau până când marginile încep să se umfle și să se rumenească. Opriți focul și stropiți pizza cu ulei de măsline. Decorați cu busuioc proaspăt și savurați.

Poftă bună!