Vă place pizza? Dar lasagna? Cum ar fi să le combinați pe amândouă într-un singur preparat? Un fel de mâncare cu foi de lasagna în loc de blat de pizza și cu sos bechamel.
Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă care le combină pe cele două, foarte potrivită atunci când nu mai știți ce să gătiți sau când aveți poftă și de pizza, și de lasagna, dar nu știți la care dintre ele să vă opriți.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 250 g pastă de tomate
- 2 lingurițe ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper
- oregano
- 1 linguriță zahăr
- 200 g sos bechamel
- 8 foi de lasagna
- 250 g mozzarella
- salam chorizo
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.Pentru a face sosul bechamel, aveți nevoie de o cană de lapte, 2 linguri de făină și un strop de nucșoară. Puneți totul într-o oală pe foc și amestecați până când sosul s-a îngroșat.
Lăsați să fiarbă 10 minute, amestecând încontinuu. Mai adăugați lapte dacă sosul este prea gros.
Pentru sosul de pizza, amestecați pasta de tomate, usturoiul zdrobit, oregano, zahărul, sarea și piperul.
Înmuiați foile de lasagna în apă fiartă și lăsați-le acolo pentru câteva minute.
Pregătiți o tavă pentru cuptor. Așezați un strat de foi de lasagna, apoi un strat de sos bechamel. Încă un strat de foi, după care sosul de pizza. Deasupra presărați mozzarella dată pe răzătoare și puneți salam felii.
Dați la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când s-a rumenit.
Poftă bună!