O reteta simpla de placinta picanta inspirata de curry traditional si acoperita cu cartofi dulci.

Placinta Balti
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 1 lingura de ulei de masline
  • 500g carne de vita
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 ardei iuti, tocati
  • 2 morcovi medii, taiati
  • 1kg cartofi dulci, taiati
  • 150ml smantana
  • nucsoara
  • 140g pasta Balti (pasta indiana pentru curry)
  • 410g conserva naut, scurs
  • 100g stafide
  • coriandru proaspat, tocat

Mod de preparare

1. Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare, se adauga carnea, ceapa, ardeii si morcovii si se gatesc la foc mediu timp de 15 minute, amestecand frecvent, pana se gateste.

2. Intre timp, se fierb cartofii intr-o cratita cu apa cu sare timp de 10-15 minute pana cand se inmoaie. Se scurg, apoi se amesteca cu smantana si nucsoara rasa. Se asezoneaza dupa gust.

3. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se adauga pasta Balti si 400 ml apa, se adauga nautul, stafidele si coriandrul si se fierbe timp de 10 minute.

4. Se pune intr-un vas termorezistent, se acopera cu piureul si se coace in cuptor timp de 30-35 minute.