Aceasta reteta clasica este acum mai usor de facut datorita blatului gata preparat.
Timp total 1 oră și 15 minute
Ingrediente
- 450g aluat de placinta
- 2 cani de zahar
- 2 linguri malai
- 1 lingura faina
- 1/4 lingurita sare
- 1/2 cana unt sau margarina, topit
- 1/4 cana lapte
- 1 lingura otet
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 4 oua, usor batute
- zahar pudra
Mod de preparare
1. Se pune aluatul intr-o tava de placinta si se pliaza usor, inclusiv pe margini. Se acopera cu folie de aluminiu si se umple cu boabe de fasole.2. Se coace la 220C timp de 4-5 minute. Se scot boabele si folia si se mai lasa la cuptor inca 2 minute sau pana cand devine auriu. Se lasa sa se raceasca.
3. Se adauga zaharul si urmatoarele 7 ingrediente si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga ouale, amestecand bine. Se toarna in crusta.
4. Se coace la 170C timp de 50-55 de minute. Se lasa sa se raceasca complet. Se pudreaza cu zahar.