Plăcinta de pui cu ciuperci și bacon este varianta ideală dacă v-ați săturat de plăcintele dulci și de pieptul de pui gătit clasic. Se face foarte rapid și ușor, mai ales dacă folosiți aluat foietaj cumpărat și vă asigurăm că va fi pe gustul întregii familii.

O plăcintă cu pui este o variantă nemaipomenită și ca aperitiv, atunci când aveți musafiri. Ca să nu mai vorbim de momentul când vreți să gătiți ceva rapid și ușor pentru cină. 

Combinația de pui cu ciuperci și bacon, toate într-un aluat crocant este irezistibilă în orice moment al zilei. Unde mai pui că această plăcintă este ideală caldă, dar este la fel de gustoasă și rece. 

 

Plăcintă de pui cu ciuperci și bacon
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 100 g bacon
  • 4-5 fire de ceapă verde
  • 200 g ciuperci champignon
  • 2 lingurițe făină
  • 200 ml supă de pui
  • 75 ml vin alb
  • 1 lingură cimbru uscat
  • 75 g smântână de gătit
  • 200 g piept de pui fiert sau pe grătar
  • 1 ou
  • un pachet de aluat foietaj
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Pregătiți carnea de pui cum vă place, la abur, pe grătar sau la cuptor și apoi tăiați-o cubulețe.

Puneți uleiul într-o tigaie pe foc, apoi baconul tăiat mărunt și ceapa verde și gătiți pentru câteva minute. Când baconul a devenit crocant, scoateți-l cu o lingură și puneți ciupercile tăiate felii în aceeași tigaie.

Căliți ciupercile pentru 5-10 minute sau până când devin moi și își schimbă culoarea.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Puneți înapoi în tigaie bacon-ul, făina, amestecați, iar după un minut turnați supa și vinul și cimbrul și lăsați să fiarbă câteva minute. Asezonați cu sare și piper.

Când lichidul a scăzut, opriți focul și puneți smântâna lichidă și puiul tăiat cubulețe și amestecați.

Puneți într-o tavă rotundă jumătate din aluatul de plăcintă, astfel încât să acopere și pereții tăvii. Puneți amestecul de pui și ciuperci.

Cealaltă jumătate de aluat o puteți tăia fâșii, pe care să le așezați deasupra, sub formă de împletitură sau în zig-zag. Apăsați marginile astfel încât să se lipească. Ungeți aluatul cu oul bătut și dați la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute sau până când s-a rumenit deasupra.

Plăcinta este gata și poate fi servită după ce s-a răcit puțin. Merge de minune cu un pahar de bere.

Poftă bună!