O placinta vegetariana fantastica, plina de arome, pe care o poti servi la o petrecere sau chiar la o cina in familie.
Timp total 1 oră și 40 minute
Ingrediente
- 1 lingura ulei
- 1 ceapa, tocata
- 1 catel de usturoi mare, tocat fin
- 1 lingurita de ghimbir proaspat ras
- 1 lingurita garam masala
- 1/2 lingurita de chimen macinat
- 1/2 lingurita de coriandru
- 450g dovleac, tocat
- 400g conserva naut, scurs
- 200ml supa de legume
- 400g rosii tocate
- 125ml lapte de nuca de cocos
- un varf de cutit de zahar (optional)
- 100g spanac
- 8-10 foi de foietaj
Mod de preparare
1. Se incalzeste 1 lingura de ulei de rapita intr-o tigaie mare si se gateste ceapa pana cand se inmoaie. Se adauga usturoiul si ghimbirul, apoi se gatesc pentru inca 30 de secunde. Se adauga condimentele si se gateste pentru inca un minut, amestecand.2. Se adauga dovleacul si nautul in tigaie si se amesteca bine pentru a le combina, apoi se gatesc timp de cateva minute. Se adauga supa, rosiile, laptele de cocos si zahar, daca se utilizeaza. Se condimenteaza cu sare si piper. Se fierbe la foc mic timp de 20-25 minute pana cand dovleacul este moale.
3. Se adauga spanacul si se gateste pentru inca 10 minute. Daca exista exces de lichid, se fierbe pitin mai mult. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.
4. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se perie baza si partile laterale ale unei tavi.
5. Se ung 4-6 foi de foietaj cu ulei, apoi se pun in tava, lasand foile sa atarne peste margine. Se intinde amestecul de legume peste foi, indoind marginile pentru a acoperi umplutura. Se pun restul de foi deasupra si se perie cu putin ulei. Se coace timp de 35-40 de minute pana cand partea superioara este aurie.
6. Se serveste cu salata verde.