Aceasta placinta cu pere pare impresionanta, dar este usor de facut - nu este nevoie sa iti faci griji despre existenta unor tehnici speciale de copt.
Timp total 1 oră
Ingrediente
Pentru aluat:
- 225g faina
- 3 linguri de zahar
- 1/2 lingurita de sare fina
- 140g unt
- 1 ou
Pentru umplutura:
- 4-5 pere, curatate, cojite si taiate
- 1 lingura zahar brun
- 1/2 lingura scortisoara
- 1 lingura faina
- 1 ou
- zahar pudra
- smantana
Mod de preparare
1. Pentru a face aluatul, se pun 225g faina, zaharul, sarea si untul intr-un vas. Folosind varfurile rfurile degetelor, se freaca ingredientele pana cand se aseamana cu un pesmet gros. Se adauga oul, apoi se formeaza un aluat cu mainile. (Daca este prea uscat, se adauga putina apă rece, daca este prea umed, se adauga putin mai multa faina). Se infasoara aluatul in folie, apoi se raceste in frigider timp de 30-40 de minute.2. Intre timp, se incalzeste cuptorul la 180C si se tapeteaza o tava cu foaie de copt. și aliniați o foaie mare de copt cu hârtie de copt. Se pun perele intr-un castron si se amesteca cu cu zahar brun, scortisoara si 1 lingura de faina.
3. Se scoate aluatul din frigider sis e intinde pana se formeaza un cerc (aproximativ 5 mm grosime, 35 cm diametru). Se intinde aluatul in tava pregatita, apoi se aranjeaza perele in mijloc, lasand o margine de 8-9 cm. Folosind partea laterala a hartiei de copt, se impaturesc laturile peste pere. Se perie aluatul cu oul batut, apoi se coace timp de 40 de minute sau pana cand capata o culoare aurie. Se bate smantana cu putin zahar.
4. Se serveste calda, pudrata cu zahar si o lingura de frisca.